iGivePay

iGivePay er en samling løsninger for håndtering av betaling med gavekort fra iGive.

@Web

Beregnet for nettbutikker som ønsker å integrere betaling med gavekort fra iGive i nettbutikkens kasse. Krever integrering med iGivePay gjennom API-anrop, med omdirigering av brukere til et webgrensesnitt for utfylling av gavekortdetaljer.

@POS

Beregnet som en frittstående løsning med noe eller ingen integrasjon med leverandørens POS-systemer. Betalinger opprettes gjennom et API, men resten av flyten for betalingen håndteres gjennom et webgrensesnitt.

@Store

Integrasjonsfri løsning der gavekorteier skanner en unik QR-kode iGive har skapt til butikken. Gavekorteier kan initiere og utføre hele kjøpet på egen mobiltelefon. Betaling bekreftes med kontrollkode på mobiltelefonen etter fullført betaling.


API-dokumentasjon

iGivePay integrert i nettbutikk

Nettbutikken oppretter en betalingsforespørsel til iGivePay der nøkkeldetaljer som totalbeløp og returadresse (ved fullføring) oppgis, samt «authentication headers» som brukes til å identifisere den som kaller (api key og api secret). iGivePay svarer med en betalings-ID og en URL til betalingen i iGivePay. Nettbutikken må da omdirigere brukeren til denne betalingssiden for å la brukeren legge inn gavekortopplysningene sine. Ved å bruke den opprinnelig oppgitte retur-URLen blir brukeren omdirigert tilbake til nettbutikken etter at de har fullført (eller kansellert) sin iGivePay betaling.

Vær også oppmerksom på at kunder kan ha gavekort som ikke dekker hele ordrebeløpet, slik at kunde kun har betalt en del av totalsummen når de kommer tilbake til nettbutikken. Det er nettbutikkens ansvar å bekrefte betalingsstatus når brukeren blir omdirigert tilbake til nettbutikken. iGivePay tilbyr API-er som vil returnere resultater av betalingen.

Se teknisk informasjon om hvordan du integrerer med iGivePay @Web

iGivePay integrert i kasse

Tilgjengliggjør et webgrensesnitt der ansatte kan skanne kundenes gavekort og behandle dem som betaling av hele ordresummen, eller for delbetalinger. Integrasjoner mellom iGivePay og Point of Sale (POS) systemet er gitt slik at POS-systemet og iGivePay kan samkjøre betalingene.

Flyten er vanligvis:

  1. POS oppretter en ny betaling ved å ringe iGivePay API
  2. API svarer med en betalingsidentifikator og en dyplink URL til hvor betalingen kan utføres
  3. POS-systemet må åpne dyplink-URLen i et nettleservindu
  4. Butikkmedarbeideren håndterer skanning av gavekort og utfører gavekortbetalingen iGivePay vil trekke penger fra de aktuelle gavekortene og butikkresultatene
  5. Basert på konfigurasjonen i det opprinnelige kallet for å opprette betalingen, kan iGivePay omdirigere nettleseren eller kalle en API via en webhook, eller POS-systemet kan manuelt ringe APIen og spørre om statusen til betalingen.

Se teknisk informasjon om hvordan du integrerer med iGivePay @POS