Hvordan slå inn betaling med gavekort

Dersom dere ikke får etablert en egen knapp for digitale gavekort i kassen, slå inn betalingen som kontant kjøp* og gjør en avstemming ved dagsoppgjøret. Selve transaksjonen er skybasert, og systemet overfører pengene til brukerstedets driftskonto neste dag.

* Regnskapsregler for bruk av eksisterende kontantknapp i kasse ved mottak av digitale gavekort

I utgangspunktet er dokumentasjon og bokføring av salg enkelt. Kontantsalg registreres og dokumenteres ved bruk av et kassasystem. Valg av betalingsform for salget påvirker verken dokumentasjon eller bokføring i særlig grad. Her viser vi hvorfor:

Kontantsalg er salg av varer og tjenester der kjøpers betalingsforpliktelse overfor selger gjøres opp ved levering, ved bruk av betalingskort eller kontanter som betalingsmiddel. Definisjonen av kontantsalg kan gi inntrykk av at det kun er salg som betales med betalingskort, sedler eller mynter som er kontantsalg. Dette er imidlertid ikke tilfelle. 

• Med betalingskort menes debetkort, kredittkort og faktureringskort 

• Med kontanter menes andre betalingsmidler enn betalingskort 

Kontanter omfatter på denne måten også nye betalingsformer, for eksempel Vipps, Stripe, PayPal, Klarna, kryptovaluta, mobilbetaling og betaling med smartklokker. Videre omfattes mer tradisjonelle betalingsmidler som bytte-, retur- og pantelapper, påfylte kundekort, gavekort, sjekker, lojalitets- og bonuspoeng mv. 

Kilde: https://www.bdo.no/nb-no/bloggen/hvordan-bokf%C3%B8re-salg-som-betales-med-vipps,-bonuspoeng-og-andre-moderne-metoder

Hvordan legge inn egen knapp på forskjellige kassasystem:

Butikkjeder som har klargjort for digital gavekortbetaling

Her kan du finne butikker i din kjede som allerede har klargjort kassen for registrering og mottatt betaling foretatt med digitale gavekort. Om du ikke ser din kjede i listen under vil vi anbefale deg å ta kontakt med kjedens hovedkontor eller kassaleverandør direkte.